Gyümölcsös tiramisu
mint torta :)
Szokásomhoz híven most is készültem egy kis sütivel, és mi mást vihetnék, mint csupa gyümölcsös energiabombát :) Kicsit változtattam rajta, hogy tortaként is funkcionálhasson :)
Hozzávalók a piskótához:
- 7 tojás
- 7 ek. liszt
- 7 ek. cukor
Hozzávalók krémhez:
- 25 dkg mascarpone
- 1,5 dl joghurt
- 200 ml Hulala habtejszín
- 1 cs. expressz zselatin fix
- 1 doboz ananászkonzerv
- 1 doboz őszibarackkonzerv
- 500 g eper
- 4 ek cukor
- 3 tojássárgája
- 1 cs. babapiskóta
- 1 narancs reszelt héja
Először elkészítjük a piskótát. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd egyesével hozzákeverjük a tojások sárgáját, a cukrot és a lisztet. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és kb 160-170 fokon tűpróbáig (kb 20-25 perc - sütőtől függ) sütjük.
Amíg sül a piskóta, elkészítjük a krémet.
Csöpögtesd le a konzerveket, de a levét tedd félre, mert kelleni fog.
A mascarponét keverd össze a joghurttal, a tojássárgájákat pedig a cukorral, ezeket keverd össze. A habtejszínt verd fel keményre, add hozzá a zselatin fixet, majd óvatosan keverd hozzá a krémhez.
Piskótát kivesszük a sütőből, picit hagyjuk kihűlni. Babapiskótákat félbe vágjuk, egyszer belemártjuk a konzervek levébe, majd a tortaforma szélét kirakjuk vele végig.
Megszórjuk gyümölccsel és rákenünk a krémből. Reszelünk rá egy pici narancshéjat, majd babapiskóta, gyümölcs, krém és díszítésként eper.
Tedd legalább 2 órára a hűtőbe, és már fogyaszthatod is.
Jó étvágyat! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése