2015. május 16., szombat

Gyümölcsös tiramisu

mint torta :)




Holnap Bluer Design Biancához megyek egy kis szokásos tortatál festésre valamint megtanulunk desszertasztalt díszíteni a Scrapcake-es lányokkal.

Szokásomhoz híven most is készültem egy kis sütivel, és mi mást vihetnék, mint csupa gyümölcsös energiabombát :) Kicsit változtattam rajta, hogy tortaként is funkcionálhasson :)

Hozzávalók a piskótához:

  • 7 tojás
  • 7 ek. liszt
  • 7 ek. cukor

Hozzávalók krémhez:

  • 25 dkg mascarpone
  • 1,5 dl joghurt
  • 200 ml Hulala habtejszín
  • 1 cs. expressz zselatin fix
  • 1 doboz ananászkonzerv
  • 1 doboz őszibarackkonzerv
  • 500 g eper 
  • 4 ek cukor
  • 3 tojássárgája
  • 1 cs. babapiskóta
  • 1 narancs reszelt héja

Először elkészítjük a piskótát. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd egyesével hozzákeverjük a tojások sárgáját, a cukrot és a lisztet. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és kb 160-170 fokon tűpróbáig (kb 20-25 perc - sütőtől függ) sütjük.

Amíg sül a piskóta, elkészítjük a krémet.

Csöpögtesd le a konzerveket, de a levét tedd félre, mert kelleni fog.

A mascarponét keverd össze a joghurttal, a tojássárgájákat pedig a cukorral, ezeket keverd össze. A habtejszínt verd fel keményre, add hozzá a zselatin fixet, majd óvatosan keverd hozzá a krémhez.
Piskótát kivesszük a sütőből, picit hagyjuk kihűlni. Babapiskótákat félbe vágjuk, egyszer belemártjuk a konzervek levébe, majd a tortaforma szélét kirakjuk vele végig.
Megszórjuk gyümölccsel és rákenünk a krémből. Reszelünk rá egy pici narancshéjat, majd babapiskóta, gyümölcs, krém és díszítésként eper.






Tedd legalább 2 órára a hűtőbe, és már fogyaszthatod is.


Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése